Interieur decoratie

Als je ooit iemand hebt proberen binnen te halen voor een interieurontwerpproject, weet je dat het vinden van je perfecte match een taak op zich kan zijn. Om te beginnen zijn er een aantal opties om uit te kiezen, elk met hun eigen oeuvre. Voor een ander is er ontwerp-jargon om door te sorteren. Sommigen noemen zichzelf een binnenhuisarchitect, terwijl anderen de term interieur decoratist gebruiken.

Wat is het verschil?

De laatste vraag is degene die we vandaag aanpakken. Hoewel deze twee beroepen erg op elkaar lijken, kunnen enkele belangrijke verschillen van invloed zijn op uw project. Blijf lezen om te leren wat de twee onderscheidt en uit te zoeken welke het beste bij je past.

Wat maakt een binnenhuisarchitect?
Onderwijs: om een ​​interieurontwerper te worden, moet je een formele opleiding volgen. Het is meestal een programma van twee of vier jaar. In sommige gebieden moeten ontwerpers mogelijk een examen halen om geregistreerd te worden bij hun lokale bestuursorgaan, hoewel dit niet altijd het geval is.

Speciale vaardigheden: een groot deel van een interieurontwerponderwijs richt zich op ruimtevaartplanning. Dit proces omvat het uitvoeren van een diepgaande analyse van hoe de huidige ruimte wordt gebruikt, evenals eventuele functionele wijzigingen die in een herontwerp moeten worden aangebracht. Meestal omvat dit zaken als het wijzigen van de lay-out om een ​​betere functionaliteit of gebruik in de hele ruimte te bereiken.

Wanneer breng je er een binnen? Een interieurontwerper is de beste keuze als je werkt aan een verbouwing en begeleiding nodig hebt die verder gaat dan esthetiek. Ze kunnen u helpen bij het opnieuw inrichten van uw ruimte en bij het navigeren door de dagelijkse details, zoals werken met aannemers.

Wat maakt een binnenhuisarchitect?

Onderwijs: aangezien binnenhuisarchitecten zich doorgaans uitsluitend richten op decoratieve details, is er minder behoefte aan een gestandaardiseerde opleiding. De meesten hebben een soort trainingsprogramma ondergaan om meer te weten te komen over de grondbeginselen van het interieurontwerp.

Speciale vaardigheden: binnenhuisarchitecten staan ​​helemaal in het teken van esthetiek. Ze kunnen taken uitvoeren zoals het selecteren van kleurenschema’s, het kopen van nieuwe designartikelen, het indelen van meubellay-outs en het ophangen van kunst aan de muur. Zie ze als een expert die je kan helpen een geheel nieuwe look te geven aan je bestaande ruimte.

Wat brengt hij mee: Het binnenhalen van een binnenhuisarchitect is misschien de juiste keuze als je nog een paar slimme oogjes nodig hebt om je ontwerpinspiratie tot leven te brengen, of als je een kamer een make-over wilt geven en geen tijd hebt om handel het alleen aan.