elektrische

Veiligheid in huis begint bij goede elektrische installaties. Stopcontacten, schakelaars en bedrading moeten allemaal in topconditie zijn. Zo voorkom je ongelukken en zorg je dat alles naar behoren werkt. Jongvolwassenen die net op zichzelf wonen, moeten hier extra op letten. Het lijkt misschien een klein detail, maar elektra is de basis van een veilig huis. Goed onderhoud is essentieel. Laat je installaties regelmatig controleren door een professional. Zo kun je lang genieten van je zelfstandige woning zonder zorgen.

Hoe kies je de juiste elektrische installatie?

Bij het kiezen van een elektrische installatie speelt veiligheid de hoofdrol. Kijk naar de nieuwste technologieën en kies voor kwaliteit. Goede bedrading en solide stopcontacten zijn cruciaal. Let ook op het energieverbruik. Moderne installaties zijn vaak zuiniger en dus beter voor je portemonnee. Denk aan de toekomst en kies voor duurzaamheid. Een slimme meter kan je helpen je verbruik in de gaten te houden. Zo blijf je bewust van je energiegebruik. Bespreek je wensen met een expert. Die kan je adviseren over de beste opties voor jouw situatie.

Hoe maak je jouw huis brandveilig?

Brandveiligheid is een belangrijk aspect van elektrische installaties. Rookmelders zijn onmisbaar in elk huis. Zorg dat je er genoeg hebt en dat ze werken. Vermijd overbelasting van stopcontacten. Te veel apparaten op één groep is een recept voor problemen. Gebruik kwalitatief goede verlengsnoeren en verdeeldozen. Goedkoop is duurkoop, zeker als het om veiligheid gaat. Zorg dat je een brandblusser in huis hebt. Het is belangrijk dat je weet hoe je deze moet gebruiken. Regelmatige controle van je elektrische installaties is ook belangrijk. 

Hoe gaat een elektrische installatie het langst mee?

Schneider Electric is een voorbeeld van een merk dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Kiezen voor betrouwbare merken is een goede start. Zorg dat je installatie professioneel wordt aangelegd. Dat betaalt zich op de lange termijn uit. Voorkom dat apparaten onnodig aan staan. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlengt ook de levensduur van je installatie. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren. Een professional kan vroegtijdig problemen opsporen en verhelpen. Zo voorkom je grotere, kostbare reparaties in de toekomst. 

Hoe kan je het beste jouw elektra onderhouden?

Onderhoud van je elektra is geen rocket science. Regelmatig controleren en schoonmaken van stopcontacten en schakelaars helpt al. Laat elke paar jaar een professional kijken naar je installatie. Zij kunnen vaak problemen zien die jij mist. Vervang tijdig onderdelen die slijtage vertonen. Dit voorkomt storingen en gevaarlijke situaties. Wees bewust van de signalen die duiden op problemen, zoals flikkerende lichten of rare geluiden. Grijp direct in als je zoiets merkt. 

Conclusie

Een veilig en functioneel huis begint bij een goede elektrische installatie. Kies bewust en investeer in kwaliteit. Onderhoud je elektra goed en blijf alert op signalen van problemen. Brandveiligheid is essentieel. Denk aan rookmelders en het voorkomen van overbelasting. Een lange levensduur van je installatie bespaart geld en moeite. Regelmatig professioneel onderhoud kan veel problemen voorkomen. Zo zorg je voor een veilige en comfortabele leefomgeving.

 

noppenschuim

Niets is vervelender dan geluidsoverlast in je eigen huis. Of het nu gaat om het geluid van de buren, auto’s op straat of de airconditioner van de buurman, het kan je gek maken. Als je op zoek bent naar een oplossing om jouw woning stiller te maken, dan is noppenschuim van Easy Noise Control misschien wel iets voor jou. In deze blog lees je alles over noppenschuim en waarom het zo effectief is in het verminderen van geluidsoverlast.

Het belang van een stille woning

Een stille woning is niet alleen belangrijk voor je algemene welzijn, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zullen zich afvragen hoe het zit met de akoestiek. Een huis dat stil is, is ook gewoon een prettigere plek om te wonen. Er zijn veel manieren om geluidsoverlast te verminderen, maar een van de meest effectieve manieren is met behulp van noppenschuim.

Wat is noppenschuim?

Noppenschuim is een materiaal dat geluid kan absorberen en verminderen. Het wordt veel gebruikt in studio’s en theaters, maar het kan ook heel nuttig zijn in je huiskamer. In principe werkt het door het geluid te absorberen in de kleine holtes die zich in het schuim bevinden. Het schuim is gemaakt van polyurethaan, een soort kunststof die ook vaak wordt gebruikt in matrassen en kussens.

Hoe werkt het?

Noppenschuim werkt door het geluid dat de kamer binnenkomt te absorberen en te verminderen. Dit betekent dat het niet alleen voorkomt dat geluiden van buitenaf de kamer binnenkomen, maar het verminderd ook het geluid dat binnen de kamer wordt gegenereerd. Het schuim heeft de mogelijkheid om de weerkaatsing van geluid tegen harde oppervlakken te verminderen. Dit betekent dat zelfs als je het schuim alleen aan de muren of plafonds bevestigt, je nog steeds een enorm verschil kunt maken.

Hoe Easy Noise Control kan helpen

Easy Noise Control is een website die is gespecialiseerd in geluidsoplossingen. Ze bieden een breed scala aan producten die je kunnen helpen om een stillere woning te creëren. Een van hun best verkochte producten is noppenschuim. Op hun website kun je verschillende maten en vormen vinden. Het mooie aan Easy Noise Control is dat ze gespecialiseerd zijn in geluidsisolatie en -absorptie. Dit betekent dat als je vragen hebt over welk product het beste werkt voor jouw specifieke situatie, je altijd contact kunt opnemen met hun deskundige klantenservice.

Samenvattend

Als je een stillere woning wilt, dan is noppenschuim van Easy Noise Control wellicht een mooie oplossing om te overwegen. Door het verminderen van de geluidsoverlast kun je je algemene welzijn aanzienlijk verbeteren en zelfs de waarde van je huis verhogen. Het is eenvoudig te installeren en kan in verschillende maten en vormen worden gekocht op hun website. Neem gerust contact op met hun klantenservice als je nog vragen hebt. Geniet van de stilte.


Bron: https://www.easy-noisecontrol.nl/

Thermrad

Als je op zoek bent naar een nieuwe verwarming of radiator, dan is de kans groot dat je de naam “Thermrad” bent tegengekomen. Maar wat is Thermrad en waarom is deze merknaam zo populair? In deze blog gaan we antwoorden op deze vragen geven en je alles vertellen over Thermrad.

Meer over Thermrad

Thermrad is een bekende naam in de wereld van verwarmingsoplossingen en radiatoren. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar en levert hoogwaardige, betaalbare en duurzame radiatoren voor de Nederlandse en Europese markt. Het merk is gevestigd in Nederland en het bedrijf is trots op het produceren van verwarmingsproducten die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

Wat zijn de voordelen van Thermrad?

Een van de grootste voordelen van Thermrad radiatoren is dat ze energie-efficiënt zijn, wat betekent dat je meer geld kunt besparen op energierekeningen. Ze bieden ook verschillende ontwerpen, maten en kleuren om te passen bij elke kamer in jouw huis. Thermrad biedt verschillende soorten radiatoren, waaronder paneelradiatoren, verticale radiatoren, en designradiatoren, dus er is altijd wel een radiator die past bij jouw wensen.

Wat biedt Thermrad nog meer aan?

Naast radiatoren biedt Thermrad ook andere verwarmingsoplossingen, waaronder vloerverwarming en thermostaten. Ze bieden een breed scala aan producten die ideaal zijn voor alle soorten huizen, inclusief appartementen, huizen en bedrijfsgebouwen. Of je nu op zoek bent naar een betere energie-efficiëntie of een oplossing die past bij jouw interieur, Thermrad heeft de oplossing.

Hoe is de garantie van de producten?

Als het gaat om de kwaliteit van de producten, dan heeft Thermrad een uitstekende reputatie. Het bedrijf garandeert kwaliteit en biedt daarom ook een lange garantieperiode op zijn producten. Dat is de reden waarom veel mensen graag investeren in Thermrad radiatoren. De producten zijn duurzaam, betrouwbaar en hebben een lange levensduur.

 

Ga voor meer informatie over Thermrad naar www.radiatorendiscounter.nl

lamp

Wil je graag je gezondheid verbeteren, maar heb je geen zin om dure behandelingen te ondergaan of medicijnen te slikken? Dan is rood lichttherapie misschien wel iets voor jou! Door het gebruik van rood lichttherapie lampen kun je namelijk op een natuurlijke manier je lichaam ondersteunen en gezonder maken. In deze blog bespreken we de krachtige voordelen van rood lichttherapielampen en hoe je deze kunt gebruiken om je weg naar een gezonder leven te verlichten.

1. Wat is rood lichttherapie?

Rood lichttherapie is een behandeling die gebruikmaakt van een bepaald type licht, namelijk rood licht met een golflengte van ongeveer 660 nanometer. Dit licht kan diep doordringen in de huid en het lichaam en heeft een positief effect op verschillende cellen en weefsels. Rood lichttherapie wordt voornamelijk gebruikt bij huidproblemen, spier- en gewrichtspijn en slaapproblemen.

2. De voordelen van rood lichttherapie

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van rood lichttherapie. Zo kan het helpen bij huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis. Rood licht kan ook bijdragen aan het verminderen van pijn en ontstekingen in spieren en gewrichten. Daarnaast kan het gebruik van rood lichttherapie lampen bijdragen aan een betere nachtrust. Het licht bevordert namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine, wat ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

3. Hoe werkt het?

Rood lichttherapie werkt door het stimuleren van de mitochondriën in de huid- en lichaamscellen. Mitochondriën zijn de energiecentrales van de cellen en zorgen voor de productie van ATP, oftewel energie. Door het stimuleren van de mitochondriën wordt de energieproductie verhoogd en kunnen cellen zich beter herstellen en vernieuwen. Dit leidt tot een verbetering van de huid en een verminderde pijn en ontsteking.

4. Hoe gebruik je rood lichttherapie lampen?

Rood lichttherapie lampen zijn gemakkelijk thuis te gebruiken. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als onderdeel van je ochtend- of avond routine. Het is belangrijk dat je de lampen op de juiste afstand van je huid plaatst en de aanbevolen tijd aanhoudt. Overleg altijd met een specialist of een arts voordat je begint met het gebruik van rood lichttherapielampen.

5. Waar kun je rood lichttherapie lampen vinden?

Rood lichttherapie lampen zijn steeds populairder aan het worden en zijn tegenwoordig in veel verschillende winkels en online te vinden. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een lamp aanschaft. Kies voor een lamp van goede kwaliteit en lees over de ervaringen van andere gebruikers.

Conclusie

 

Rood lichttherapie lampen die op deze website staan zijn een effectieve en natuurlijke manier om je weg naar een gezonder leven te verlichten.Door het gebruik van rood licht kan je huid verbeteren, pijn en ontstekingen worden verminderd en slaapproblemen worden opgelost. Het is daarbij wel belangrijk om de juiste lamp te kiezen en de aanbevolen tijd en afstand aan te houden. Overleg altijd met een specialist voordat je begint met het gebruik van rood lichttherapie lampen. Verlicht jouw pad naar een gezonder leven en ontdek de krachtige voordelen van rood lichttherapie lampen vandaag nog!

Leer meer over dit onderwerp: www.loptimize.nl

stempel

Niets is eleganter dan een uitnodiging met een wax stempel. Het is al eeuwenlang een traditionele manier om brieven of enveloppen nog persoonlijker te maken. Een wax stempel is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het houdt namelijk de envelop steviger vast en kan ook dienen als een soort verzegeling om de inhoud van de brief of uitnodiging te beschermen. Hier zijn onze 5 tips die je zullen helpen bij het kiezen van een goede wax stempel set.

Tip 1 Kies een goede kwaliteit wax

Het kiezen van een goede kwaliteit wax en dito wax beads is belangrijk om ervoor te zorgen dat je creaties lang meegaan. Als je op zoek bent naar een wax stempel set, let dan op de type wax dat erbij hoort. De meest gebruikte soorten zijn de traditionele, zegel-achtige wax en de moderne ‘pistool’ wax. De traditionele wax kan soms lastig zijn om te smelten, terwijl de pistool-wax heel snel droogt. Kies op basis van jouw voorkeur en de toepassing waarvoor je de wax stempel gaat gebruiken.

Tip 2 Kies een goede grootte van het zegel

Kies voor een wax stempel set met verschillende maten. Voor grote enveloppen of pakketten heb je meestal een grotere stempel nodig om de volledige oppervlakte bedekken. Maar voor kleine cadeautjes is een kleinere stempel nodig. Let op de maten van de stempels in de wax stempel set die je koopt en let hierbij op hun dimensies en grootte.

Tip 3 Kies een set met meerdere ontwerpen

Verzamel een wax stempel set waarmee je verschillende ontwerpen kunt maken – van bloemen tot indrukwekkende patronen. Veel sets bieden een verscheidenheid aan ontwerpen en symbolen om uit te kiezen. Hierdoor kun je verschillende stijlen proberen om jouw enveloppen en kaarten in verschillende kleuren te ontwerpen.

Tip 4 Let op het materiaal van de handgreep

De handgrepen van een wax stempel set kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals plastic, metaal of hout. Houten handgrepen zijn stevig en gemakkelijk te gebruiken. Metalen handgrepen hebben echter de neiging om warm te worden als je de stempel gebruikt. Plastic is dan weer goedkoper, maar gaat minder lang mee. Het is belangrijk om het materiaal te kiezen dat bij jouw behoeften past.

Tip 5 Investeer in een goede wax smelter

Naast de wax stempel set zelf, is het ook belangrijk om een goede wax smelter te hebben. Zonder dit hulpmiddel, kan smelten een frustrerende en tijdrovende klus zijn. Investeer zeker in een goede wax smelter van hoge kwaliteit.

Samenvatting 

Nu je deze vijf tips hebt doorgenomen weet je precies wat je dient te zoeken als je op zoek bent naar een goede wax stempel set. Kies voor een set met meerdere stempelpatronen en verschillende maten om zoveelzijdig mogelijk te zijn in je ontwerpen. Let op het materiaal van de handgrepen en investeer in een goede wax smelter – dan zit je altijd goed. Er gaat niets boven de elegantie van een wax stempel, dus kies een goede set voor jou en begin je creatieve reis.

Bron: jessyatsea.com

bouw

Het bouwen van een huis is een grote investering en kan een spannend, maar ook uitdagend proces zijn. Er komt veel bij kijken, van het kiezen van een architect en bouwer tot het selecteren van de juiste materialen en afwerkingen. Denk ook aan details, zoals waar je je decoratie nlaat en waar je je binnendeuren plaatst. Meer hierover vindt je op https://binnendeuren.shop/. Denk dan bijvoorbeeld aan een moderne binnendeur. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het bouwen van jouw droomhuis.

Het stappenplan voor het bouwen van jouw huis

 1. Begin met een realistisch budget Voordat je begint met het bouwen van een huis, is het belangrijk om een realistisch budget te bepalen. Houd rekening met alle kosten, zoals de bouwkosten, architectenkosten, legeskosten en de kosten van materialen en afwerkingen. Zorg ervoor dat je ook een buffer hebt voor onvoorziene kosten en houd rekening met eventuele vertragingen of wijzigingen tijdens het bouwproces.
 2. Werk samen met een ervaren architect Een ervaren architect kan je helpen bij het ontwerpen van jouw droomhuis en kan waardevol advies geven over het selecteren van de juiste materialen en afwerkingen. Kies een architect die ervaring heeft met het bouwen van huizen in jouw specifieke stijl en die je vertrouwt om jouw visie tot leven te brengen.
 3. Selecteer een betrouwbare aannemer Het kiezen van de juiste aannemer is van cruciaal belang voor het succes van jouw bouwproject. Zoek naar aannemers met een goede reputatie en ervaring met het bouwen van huizen in jouw specifieke stijl. Vraag om referenties en bekijk hun eerdere werk om te zien of het past bij jouw visie.
 4. Kies de juiste materialen en afwerkingen Het selecteren van de juiste materialen en afwerkingen is een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Kies materialen en afwerkingen die passen bij jouw levensstijl, budget en visie. Overweeg ook duurzame materialen en energiezuinige opties om de kosten op lange termijn te verlagen.
 5. Plan de indeling van de kamers zorgvuldig Het plannen van de indeling van de kamers is essentieel voor het creëren van een functioneel en comfortabel huis. Denk na over de manier waarop je de ruimtes wilt gebruiken en plan de indeling dienovereenkomstig. Zorg voor voldoende opbergruimte en overweeg ook de locatie van ramen en deuren om natuurlijk licht en ventilatie te optimaliseren.
 6. Communiceer openlijk met de architect en aannemer Open communicatie met de architect en aannemer is essentieel voor een succesvol bouwproject. Zorg ervoor dat je duidelijke verwachtingen hebt en communiceer regelmatig over eventuele wijzigingen of zorgen tijdens het bouwproces.

Vergeet de toekomst niet

Houd rekening met toekomstige behoeften Bij het ontwerpen van jouw huis is het belangrijk om rekening te houden met jouw toekomstige behoeften. Overweeg bijvoorbeeld of je van plan bent om kinderen te krijgen of als je ouderschap op een dag op je wilt nemen. En vergeet ook niet dat trends jaarlijks veranderen en in transitie zijn. 

 

moswanden

Moswanden zijn niet alleen een decoratieve aanwinst voor het interieur van je huis, maar bieden ook meerdere voordelen ten opzichte van levende planten. Door hun minimale behoefte aan water en onderhoud zijn moswanden een praktische en duurzame keuze voor liefhebbers van natuurlijke elementen in huis. Deze wanden zijn beschikbaar in diverse maten en stijlen en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke smaak en interieurontwerp. Het groene en natuurlijke uiterlijk van een moswand kan bovendien een rustgevende en kalmerende sfeer creëren in huis, wat bijdraagt aan het welzijn van de bewoners. Uit onderzoek is gebleken dat het toevoegen van natuurlijke elementen aan het interieur kan leiden tot het verminderen van stress en angstgevoelens, wat op zijn beurt bijdraagt aan een gezonde en gelukkige leefomgeving. Kortom, mospanelen zijn niet alleen mooi om te zien, maar dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving en verbetering van het welzijn.

Voorbeelden van moswanden in huis

Moswanden zijn niet alleen veelzijdig, maar ook gemakkelijk te integreren in verschillende soorten interieurs, van woningen tot commerciële ruimtes. Hier zijn enkele ideeën over hoe u mospanelen kunt gebruiken om uw interieur op te fleuren:

 • Woonkamer: Moswanden kunnen uw woonkamer een natuurlijke en rustgevende sfeer geven. U kunt een moswand achter de bank plaatsen of er een ophangen op een grote lege muur voor een opvallend accent. Door het combineren van verschillende groottes en vormen kunt u ook een uniek statement maken.
 • Kantoor: Moswanden zijn een uitstekende aanvulling op elke kantoorruimte. Ze kunnen helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de werksfeer, wat bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van de medewerkers. Gebruik een moswand als achtergrond voor het bureau van de werknemer of in de ontvangsthal van het kantoor.
 • Restaurant: Moswanden kunnen een opvallend en interessant decoratief element zijn in restaurants en bars. Ze kunnen helpen bij het creëren van een unieke sfeer en bijdragen aan de algemene ervaring van de gasten. Gebruik een moswand als achtergrond voor de bar of als decoratief element aan de muur in het eetgedeelte.

Waarom zijn mospanelen duurzaam?

Er is een toenemende interesse in duurzame en milieuvriendelijke producten. Moswanden zijn hier een goed voorbeeld van, als een van de meest populaire duurzame decoratieve elementen. Mospanelen worden steeds meer gebruikt in verschillende omgevingen, zoals huizen, kantoren, en restaurants vanwege hun unieke uiterlijk en ecologische voordelen. Deze wanden zijn duurzaam omdat ze natuurlijke bronnen gebruiken, zoals mos en planten die behandeld zijn met een conserveringsmiddel, waardoor vervanging minder vaak nodig is. Het gebruik van natuurlijke materialen in moswanden helpt bovendien de druk op de natuurlijke bronnen te verminderen. Bovendien hebben mospanelen weinig tot geen onderhoud nodig, in tegenstelling tot levende planten die vaak water en zonlicht nodig hebben. Het enige benodigde onderhoud is af en toe afstoffen, wat deze moswanden een geweldige keuze maakt voor een duurzaam natuurlijk element in het interieur.

 

 

entresolvloer

Als u ooit hebt gewenst dat u meer ruimte had in uw huis, kantoor of andere ruimte, dan bent u niet alleen. Veel mensen worstelen met het gebrek aan ruimte voor opslag, werk en vrije tijd. Gelukkig is er een manier om uw oppervlakte drastisch te vergroten zonder dat u meer grond hoeft te kopen of een uitbouw hoeft te bouwen. Met de entresolvloeren van Nolte Mezzanine verdubbelt of verdrievoudigt u in een handomdraai uw bestaande ruimte.

Wat is een entresolvloer?

Een mezzaninevloer is een extra vloer die bovenop een bestaande vloer ligt. Hij bevindt zich meestal in een gebouw en kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals extra opslagruimte of zelfs een slaapkamer of lounge. Het mooie van deze vloeren is dat ze zeer veelzijdig zijn en zo kunnen worden ontworpen dat ze in elke vorm of grootte van de kamer passen, terwijl er toch voldoende stahoogte onder blijft. Ze bieden ook het voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst, bijvoorbeeld door meubels te plaatsen.

Het proces: van persoonlijk advies tot professionele levering

Bij Nolte Mezzanine leveren we de complete service van persoonlijk advies tot professionele oplevering geheel in eigen beheer. Ons ervaren team werkt van begin tot eind met u samen om ervoor te zorgen dat uw entresolvloer aan al uw eisen voldoet en perfect past in de beoogde omgeving. Wij gebruiken alleen kwaliteitsmaterialen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw nieuwe vloer jarenlang meegaat.

Wij bieden ook installatiediensten aan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de installatie zelf – het is zo eenvoudig als online bestellen en ons de rest laten doen! Onze vriendelijke medewerkers staan altijd voor u klaar als u tijdens het proces hulp nodig hebt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets misgaat. Bovendien bieden wij aan de gang zijnde onderhoudsdiensten als ooit vereist – dit omvat regelmatige controles voor slijtage en scheur evenals reparaties indien nodig – ervoor zorgend dat uw mezzanine vloer voor jaren veilig en beveiligd blijft!

Laat een gebrek aan ruimte niet beperken wat u met uw huis of kantoor kunt doen; haal het meeste uit wat u hebt door vandaag nog te investeren in een hoogwaardige, stijlvolle entresolvloer van Nolte Mezzanine! Met ons professioneel advies, onze ontwerpexpertise en onze installatieservice in elk pakket inbegrepen, garanderen wij dat onze klantentevredenheid 100% is. Aarzel dus niet – breng vandaag nog wat extra ruimte in uw leven met onze moderne mezzanines!

dak

Een daklekkage is een vervelend en vaak ook een duur probleem. Het water dat door het lek in het dak binnendringt, kan namelijk schade veroorzaken aan de constructie, meubels en elektronische apparaten. Maar hoe kun je nu het beste jouw dak lekkage oplossen? Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen om daklekkage op te lossen. In de meeste gevallen is het verstandiger om een specialist zoals Eigenhuis Dakdekker te contacteren, voordat zij er zijn is het handig om de lekkage te beperken.

Voorkomen van daklekkage

Voorkomen is in de meeste gevallen beter dan genezen, dit is ook zo bij daklekkages.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om daklekkage te voorkomen:

 

 1. Laat uw dak regelmatig inspecteren: Laat uw dak minstens eenmaal per jaar inspecteren door een professional. Hij of zij kan de staat van het dak beoordelen en eventuele lekkages opsporen.
 2. Zorg voor goede afvoer: Zorg ervoor dat het water op uw dak goed kan afvloeien. Controleer de goten en regenpijpen regelmatig op verstopping en vervang ze indien nodig.
 3. Vervang oude of beschadigde dakbedekking: Als uw dakbedekking oud of beschadigd is, moet u deze vervangen. Oude of beschadigde dakbedekking verhoogt namelijk het risico op lekkage.
 4. Voer regelmatig onderhoud uit: Voer regelmatig onderhoud uit aan uw dak, bijvoorbeeld door losse of beschadigde dakpannen te vervangen.

Oplossen van daklekkage

Als u toch een lekkage in uw dak heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hieronder staan een aantal stappen die u kunt volgen:

 

 1. Controleer de bron van de lekkage: Probeer de bron van de lekkage te vinden. Let op natte plekken of plassen water op de vloer of op meubels onder het dak.
 2. Schakel professionele hulp in: Als u de bron van de lekkage niet kunt vinden, of als de lekkage groot is, schakel dan professionele hulp in.
 3. Plaats een bakje onder het lek: Plaats een bakje onder het lek om water op te vangen. Dit voorkomt verdere waterschade.

 

Repareer het lek: Repareer het lek zo snel mogelijk, bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe dakpan of door het aanbrengen van dakbedekkingsmateriaal.

steiger

Bedrijven die regelmatig opdrachten uitvoeren aan de binnenkant van een woning, hebben een kamersteiger nodig. Dit is nodig om het plafond of de bovenkant van de muren te kunnen bereiken. Zonder een kamersteiger wordt het moeilijk of onmogelijk om bepaalde opdrachten uit te voeren. Mocht jouw bedrijf nog geen kamersteiger hebben en er een willen aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. 

Een kamersteiger is niet goedkoop

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat een Altrex kamersteiger niet bepaald goedkoop is. Een enkele steiger kan al vaak enkele duizenden euro’s kosten en voor veel startende ondernemers is dat natuurlijk veel geld. Wat veel startende ondernemers doen, is het aanschaffen van een tweedehands steiger. Dat is een prima oplossing, want de steigers zijn vaak alsnog van uitstekende kwaliteit en stukken goedkoper dan een nieuwe. Er kan wel duizenden euro’s verschil in zitten en dat is erg veel geld. 

Je moet een kamersteiger leren opbouwen

Wanneer je een kamersteiger hebt gekocht, is het belangrijk om de steiger niet de eerste keer direct te gebruiken. Dat heeft ermee te maken dat je een steiger altijd moet leren opbouwen, vooral omdat je niet elke keer de beschrijving kan meenemen naar de klant. Daarnaast is het belangrijk dat een steiger altijd goed wordt opgebouwd, want je wilt niet dat de steiger instort of omvalt. Je kunt zelf wel voorstellen dat dat levensgevaarlijk kan zijn. Mocht je moeite hebben met het opbouwen van de kamersteiger, dan kan je altijd wat handige filmpjes op het internet zoeken. Vaak hebben de fabrikanten van deze steigers filmpjes beschikbaar gesteld op hun website. 

Het is verstandig om reserveonderdelen aan te schaffen

Waar veel starters de fout ingaan bij het aanschaffen van een steiger, is dat zij vaak vergeten om extra onderdelen aan te schaffen. Dat is erg jammer, want er zal zeker een opdracht op je pad komen waarbij je een extra verdieping nodig hebt. Ook kan het voorkomen dat een onderdeel beschadigd raakt of kwijt geraakt wordt. Als je reserve onderdelen hebt kom je nooit zonder lege handen te staan en kan je een opdracht gewoon uitvoeren. Deze onderdelen kun je gewoon aanschaffen bij een winkel of webwinkel waar je ook rolsteigers kan aanschaffen.