minigraver

Ga jij op korte termijn aan de slag met het uitgraven van een fundering? In dat geval is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Denk vooral na over de spullen die je nodig denkt te hebben voor het uitvoeren van een klus. Daarnaast dien je voldoende tijd vrij te maken om het uitgraven snel af te ronden. Je kunt tevens besluiten om de hulp in te schakelen van familie en vrienden. Bij het uitgraven van de fundering dien je te weten dat dit de draagconstructie is waarop je een gebouw plaatst. Ook bij de uitbouw van een huis geldt dat je een fundering nodig hebt. Voor het graven van de fundering kun je kijken naar het kopen van een minigraver. Zeker als je vaker in de bouw klussen uitvoert.

Fundering diepte bepalen

Voor het uitgraven van een fundering geldt dat je hiervoor een machine nodig hebt. Je kunt dit niet alleen met een schep doen. Daarom is het van belang om voorafgaand aan de klus de diepte te bepalen. Hoe diep wens je te graven met de minigraver. Houd rekening met minimaal 600 mm onder het maaiveld. Zodra je deze hoogte hebt bereikt, ben je verzekerd van het feit deze in de winter niet zal opvriezen. Je kunt de hoogte en de breedte van de fundering berekenen en op basis hiervan materiaal aanschaffen. 

De grond als basis

Je kunt de grond als basis nemen voor je plannen. Hierbij dien je rekening te houden met de grond waarmee je te maken hebt. Deze grond moet stevig zijn, zodat je niet kunt wegglijden in deze grond. De soort grond is dus een bepalende factor in het gehele proces. Je hoeft niet per se bodemonderzoek te doen bij een kleine klus. Maar bij een grote klus, zoals het fundamenteel ombouwen van de grond, is voldoende onderzoek doen van groot belang.

Tijd en aandacht

Het proces van een bodem uitgraven dient met voldoende tijd en aandacht te gebeuren. Hierin kun je kiezen voor het inzetten van expertise, mensen die hun werk hebben gemaakt van het uitvoeren van dit soort klussen. Zorg in ieder geval voor een goede planning, waarmee je fouten voorkomt.

verbouwen

Ga jij binnenkort verbouwen? In dat geval is het van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende voorbereiding hebt. Denk hierbij aan het huren van een container, zodat je al het afval kunt opruimen. De container die je nodig hebt is afhankelijk van de klus die jij wenst uit te voeren, waarbij geldt dat je voor de meeste klussen een bouwafval container nodig hebt. Deze container is verkrijgbaar bij verschillende bedrijven. Vergelijk daarom vooral het aanbod van verschillende bedrijven met elkaar en kies hierbij voor het huren van container met een lage prijs. Daarnaast speelt de bereikbaarheid een grote rol, aangezien je hiermee transportkosten laag kunt houden.

 

Ga je verbouwen in Amsterdam of omgeving? Kies dan voor een container huren in Amsterdam. Zo bespaar je op de transportkosten en wordt de bouwafval container vlot geleverd.

Afvalstromen

Er zijn verschillende afvalstromen beschikbaar, waarbij geldt dat je vooraf kunt uitzoeken wat voor afval vrijkomt. Zodra je een afvalstroming in kaart hebt gebracht, kun je een container huren die aansluit op de klus die jij gaat uitvoeren. Verder is het van belang om te kiezen voor een inhoudsmaat. Bij het huren van meerdere container kun je kiezen voor kleine formaten en vervolgens afval scheiden bij de bron. Mocht je kiezen voor het huren van slechts één bouwafval container waarin alle afvalstromen gaan, dan is een container van groot formaat erg belangrijk. 

Wat is bouwafval precies?

Bouwafval is een brede categorie, waarbij geldt dat hier weer verschillende typen afval onder vallen. Je kunt hierbij denken aan beton, hout, puin en karton. Daarnaast vallen kunststoffen tevens onder deze categorie. Het is belangrijk om te weten dat deze materialen gezamenlijk mogen gaan. Je mag alle verschillende soorten typen afval in dezelfde container gooien, zonder dat hierbij een duurzaam proces verloren gaat. 

Milieuvriendelijke verwerking

Een van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor het scheiden van afval heeft te maken met duurzaamheid. Indien jij wilt bijdragen aan een duurzame wereld is het van belang om een container te huren of te kopen, aangezien je hiermee een circulaire economie kunt faciliteren. Dit is een economie waarin materialen meerdere keren gebruikt kunnen worden. Dit voorkomt productie van nieuw materiaal, waar gepaard gaat met uitstoot van CO2.

beton

Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar het is niet onkwetsbaar. Het kan worden beschadigd door de elementen of zelfs regelmatig gebruik als je een huis hebt met een betonnen vloer. Als je kleine of grote schade in de vorm van scheurtjes hebt, kun je denken dat dit permanent is. Niet getreurd, het repareren van dit soort schade is een gemakkelijke taak zelf kunt uitvoeren. Lees verder voor meer informatie over hoe je kleine schade aan beton kunt repareren en de vloer er weer geweldig uit kunt laten zien!

Identificeer het type schade

Als je niet zeker weet wat voor soort schade je hebt, moet je een beetje onderzoek doen. Eerst moet je goed naar het beton kijken om te zien wat voor soort schade het is. Haarscheuren en kleine scheuren zijn gemakkelijk te herkennen. Je kunt ook gebruik maken van een beton detectie kit om uit te vinden wat het beton heeft verkleurd. Dit is een geweldige manier om de oorzaak van de verkleuring te achterhalen. Als je hebt vastgesteld wat de schade is, kun je bepalen of je dit oplost met egalisatiemortel of wellicht een sterkere mortel als bijvoorbeeld epoxy. 

De verschillende soorten betonschade

Er zijn een paar verschillende soorten betonschade die je kunt aantreffen. Haarscheurtjes en kleine scheurtjes zijn de meest voorkomende types. Je kunt ook afbrokkelend beton tegenkomen, dit kan worden veroorzaakt door waterschade of vorst-dooi cycli. Je kunt ook beton dat is bevlekt of verkleurd tegenkomen als gevolg van zaken als schimmel of minerale afzettingen. Je zou ook kunnen zien beton dat is geëtst. Dit is wanneer het beton is chemisch geëtst door ofwel zure of alkalische reinigingsmiddelen. Dit soort schade is veel ernstiger dan de andere soorten schade en is niet iets dat kan worden gerepareerd thuis. Om deze schade te herstellen moet je een professioneel bedrijf inschakelen. 

Egalisatiemortel

Mortel is een middel dat bedoeld is om verschillende oppervlaktes aan elkaar te verbinden. Het gaat in dit geval om oppervlaktes als steen en beton en mortel wordt gebruikt als deze ondergronden beginnen te scheuren, of als er beschadigingen te zien zijn. Egalisatiemortel is bedoeld om kleine beschadigingen te repareren, en daarmee perfect voor kleine schade aan beton. Deze mortel is bedoeld voor liggende oppervlaktes en is veel dunner dan normale mortel, dus niet geschikt voor muren. 

Epoxymortel

Epoxy is een uitstekende keuze als je de beschadigingen aan het beton wilt beperken. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een geweldige optie is als je gewoon de schade wilt repareren en verder wilt gaan. Mogelijk moet je een paar toepassingen te doen als de scheur is erg lang, maar dit is een snelle en gemakkelijke oplossing. Je kunt epoxy ook gebruiken om kleine verkleuringen of vlekken op beton te repareren. Dit is een goede keuze als je grotere schade hebt, omdat epoxymortel hars bevat. 

Coating reparatie in kleine gebieden

Als je slechts een klein gebied van betonschade heeft, kun je betoncoating reparatie gebruiken. Dit is een geweldige optie als je slechts een klein gebied te repareren. Je kunt voorgemengde betoncoating bij bijna elke beton levering winkel. Je hoeft alleen maar om de kleur die bij jouw beton past kiezen. Dit type reparatie is gemakkelijk en snel aan te brengen. Je kunt het aanbrengen met een borstel of een roller. Dit is een goede oplossing als je een klein gebied dat moet worden gerepareerd.

 

Zonnepanelen

Steeds meer Nederlanders maken vanwege verschillende redenen de overstap naar zonnepanelen. Het is namelijk een manier om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld waarin er sprake is van minder vervuiling. Daarnaast geldt dat je hiermee geld kunt besparen en zelfs winst kunt maken. Door de zonnepanelen gaat de energierekening omlaag en door middel van salderen kun je zelfs winst behalen over de energie die je overhoudt en vervolgens levert aan een energienet. Het bedrag dat je bij de aankoop moet betalen ligt hoog, maar je kunt gebruik maken van zonnepanelen subsidie en hiermee de kosten laag houden. Dit is tevens een optie als je zonnepanelen wenst te plaatsen op een serredak. 

De totale kosten

Naast de kosten voor zonnepanelen moet je tevens de kosten voor een serre meerekenen, waardoor je algauw op een bedrag kan uitkomen van rond de 5000 euro. Je kunt je bij de aankoop laten adviseren door zonnepanelen experts, zodat het maken van een foute keuze wordt voorkomen. Vervolgens lopen de kosten hoger op als je kiest voor het aanschaffen van meerdere exemplaren van zonnepanelen. Het voordeel hiervan is wel dat je een hoger rendement zult behalen en dus op korte termijn het ingelegde bedrag kunt terugverdienen door middel van de energie die je opwekt. 

Voordelen van een serre met zonnepanelen

Een serre met zonnepanelen kan een ingewikkelde constructie lijken waarbij geldt dat je een bedrag moet inleggen van duizenden euro’s. Hierbij geldt dat je een subsidieregeling kunt toepassen waardoor het bedrag lager uitvalt. Daarnaast heb je het voordeel van een aantal fiscale regelingen, waardoor je op het moment van belastingaangifte geld terug kunt krijgen. Een ander voordeel van een serre met zonnepanelen is uitbreiding van de leefruimte. Het aantal vierkante meters aan woonoppervlak zal significant toenemen na jouw investering. 

De functie van de zonnepanelen

De zonnepanelen hebben in de serre een hele belangrijke functie, naast het opwekken van energie. In een serre kan het algauw heel erg warm worden en de functie van de zonnepanelen is om te voorkomen dat het een broeikas wordt. De zonnepanelen reflecteren het licht waardoor er geen overdaad aan licht in jouw woning komt. Je hebt hierbij zelf de keuze voor een bepaalde kleur die het dak kan hebben. Door de kleuren die je toepast heb je namelijk tevens invloed op de lichtinval.

Wil jij je hypotheek oversluiten? Zorg dan er dan voor dat je een goed portie kennis in huis haalt zodat je de juiste beslissingen maakt. Het oversluiten van je hypotheek kan slim zijn in tijden van lage rente. Op moment van schrijven is de rente al aan het stijgen. Hierdoor wordt de tijd dat je kunt denken aan oversluiten om deze reden dus steeds korter.

In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom je je hypotheek zou willen oversluiten.

Lagere rente op je lening

In tijden van lage rente (zoals nu het geval is) kan het slim zijn om over te sluiten. Waarschijnlijk komt het niet snel meer voor dat de rente zo laag ligt als nu. Zoals hierboven omschreven is de rente weliswaar aan het stijgen maar ondanks dat is het een heel groot verschil met wat het geweest was 10/20 jaar geleden.

Er zijn echter wel uitzonderingen op de regel. Want op het moment dat je een spaarhypotheek hebt kan oversluiten leiden tot hoge premies. Voor het oversluiten kun je ervoor kiezen om een oversluit calculator in te vullen om te kijken of oversluiten voor jou voordelig kan zijn. 

Betere voorwaarde

Als je een hypotheek hebt afgesloten met tegenvallende voorwaarden kan je ervoor kiezen om over te sluiten op een hypotheek die betere voorwaarden heeft. Houdt hierbij wel rekening met de kleine lettertjes. Pas op voor addertjes onder het gras. 

Einde aflossingsvrije hypotheek

Een andere reden voor het oversluiten van je hypotheek kan zijn dat de einddatum van de aflossingsvrije hypotheek in zicht is. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het namelijk verplicht om op het einde van je hypotheek looptijd af te lossen. Hierom kan het aantrekkelijk zijn om deze dus op tijd over te sluiten. Je kunt er namelijk voor kiezen om vervolgens over te sluiten op een aflossingsvrije hypotheek zonder einddatum.

Gelijkwaardige maandlasten en geen verrassingen

Wil jij meer zekerheid in je maandlasten? Dan kun je het best overstappen op een hypotheek met een langere rentevaste periode. Je kunt nu bijvoorbeeld een hypotheek hebben met een rente van 3%, maar als de periode waarin de 3% rente geld nog maar kort is dan kun je ervoor kiezen om nu bijvoorbeeld voor 6% over te sluiten voor een langere periode. 

Als je meer wil weten over het oversluiten van jouw hypotheek zorg dan dat je in gesprek gaat met een specialist. Wil jij eens een vrijblijvend gesprek met de medewerkers van Frits? Meld je dan aan via deze link: https://www.ikbenfrits.nl/maak-direct-een-afspraak/

rope

Rope access betekent vrij vertaald toegang via touw en dan heb je er al meteen een beter beeld bij. Rope access wordt ingezet om een moeilijk bereikbare plek te bereiken.

Veel van deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de civiele branche. Als je kijkt naar vroeger, dan waren bijna alle gebouwen rechthoekig en makkelijk te bereiken. Inmiddels is dit wel anders. Architecten van nu willen steeds meer hun eigen stempel drukken op de gebouwen die worden ontworpen en dus wordt er steeds vaker voor afwijkende vormen gekozen en is niet alles dat hoog in een gebouw aanwezig is, makkelijk bereikbaar.

Sommige gebouwen lijken soms wel een kunstwerk en dat maakt met name het onderhoud en montage aan deze gebouwen een stuk lastiger. Je kunt je voorstellen dat een steiger al helemaal niet aan de orde is, maar ook voor hoogwerkers is het vaak lastig om deze plekken (veilig) te bereiken.

En dan is rope access de beste oplossing.

Overigens wordt niet alleen in de civiele branche vaak rope access ingezet. Ook in de maritieme branche, de offshore en de petrochemie wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Waar moet je dan aan denken? Aan kranen in de haven, aan boorplatformen, aan industrieterreinen, op schepen, tankparken en olie raffinaderijen.

Wat zijn de voordelen van rope access?

  • Het kan elke plek bereikbaar maken. Of het nu gaat om hoogte, of ook, diepte, rope access biedt eigenlijk altijd een oplossing om een plek bereikbaar te maken.
  • Het is een veilige manier als het gaat om werken op hoogte. De technicians zijn bevestigd aan twee onafhankelijke ankerpunten.
  • Het is een efficiënte manier van werken. De touwen kunnen snel worden opgehangen en weer worden weggehaald. Dit maakt het tijd besparend en geschikt om iets met spoed te kunnen uitvoeren.
  • De overlast wordt tot een minimum beperkt. Als je het afzet tegenover andere werkmethodes, bijvoorbeeld een steiger, dan neemt het bijzonder weinig ruimte in beslag. Hierdoor blijft de overlast voor bijvoorbeeld lopende bedrijfsprocessen en de omgeving beperkt.
  • Het is een werkmethode die milieuvriendelijk is. Er worden geen gassen uitgestoten omdat er wordt gewerkt met touwtechnieken.
dak

Een daklek is geen pretje. Vocht dringt het huis binnen en tast plafonds, dakconstructies en muren aan. De schade is groot, en de kosten om een lek en gevolgen van dien te verhelpen zijn eveneens groot. Een lekkage kan op meerdere manieren ontstaan, maar in de meeste gevallen zijn ze gemakkelijk te voorkomen.

Een dak dient tegen weer en wind, snijdende wintertemperaturen en hittegolven bestendig te zijn. Schommelende temperaturen of hevige regenval kunnen een dak beschadigen. Sommige materialen die voor dakbedekking gebruikt worden zetten uit en krimpen bij veranderende temperaturen. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in de dakbedekking. Dit kan gemakkelijk verholpen worden, mits men tijdig onderhoud pleegt. Slijtage van een dak is namelijk ook normaal. Naar verloop van tijd treden er kleine beschadigingen op. Deze slijten in het geval dat ze onbehandeld blijven verder, waardoor er lekkages ontstaan.

Slechte afvoer van water is voor een plat dak fataal. Wanneer dakgoten verstopt raken met bladeren, modder, vuil en water blijft er na hevige regenval veel water op het dak staan. De dakbedekking blijft lang nat, waardoor deze beschadigd. Er ontstaan dan lekkages.

Dakpannen zijn broos en fragiel, en het gebeurt vaak genoeg dat een dakpan beschadigd raakt. Dit kan tijdens een storm gebeuren, door bijvoorbeeld waaiende takken, maar ook vogels kunnen een hoop schade aanrichten. Kleine steentjes in de ontlasting van vogels of kiezels die uit de snavel vallen komen terecht op het dak, waardoor er zo een dakpan kan afbreken.

Ook de schoorsteen kan voor lekkages zorgen. Na verloop van tijd slijten voegen weg tussen de bakstenen, en kan hier water in gaan lopen. Dit water kan de onderliggende dakconstructie aantasten en vochtplekken veroorzaken op muren en plafonds.
Vrijwel alle lekkages ontstaan door kleine gebreken aan een dak. Regelmatige dakinspectie en daklekkage geven op tijd licht aan optredende lekkages, waarna ze tijdig verholpen kunnen worden.

 

kanaalplaten

Een serre als onderdeel van de woning kan het woonplezier aanzienlijk vergroten. Een solide bouw van de serre, die woongenot voor de toekomst garandeert, is dan ook een voorwaarde. Een serre dak  met polycarbonaat kanaalplaat van het merk Lexan Thermoclear™ is een logische keus om dit woongenot te kunnen bereiken. Lexan Thermoclear platen hebben een laag gewicht, een grote transparantie en een zeer hoge slagvastheid. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze kunststof kanaalplaten bij uitstek geschikt zijn om licht doorlatende serre daken te realiseren. Lexan Thermoclear platen kennen een beperkte garantie van 10 jaar, waardoor de eindgebruiker niet voor verrassingen komt te staan. De garantievoorwaarden hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar.

Het leveringsprogramma van Lexan Thermoclear platen bestaat uit twee, drie- of vijfwandige platen en de beschikbare kleuren zijn helder en opaal. Het complete assortiment is te bekijken op vinkkunststoffen.nl.

 

Veel voordelen ten opzichte van traditionele glazen overkappingen

Lexan Thermoclear Polycarbonaat platen hebben een aantal unieke eigenschappen die zorgen voor  meerdere opmerkelijke voordelen ten opzichte van traditionele glazen overkappingen. Het belangrijkste verschil is misschien wel de sterkte van Lexan Thermoclear ten opzichte van glas. Lexan Thermoclear kanaalplaten zijn praktisch onbreekbaar en vele malen sterker dan glas. Bij de steeds vaker voorkomende zware regen- en hagelbuien geven deze kunststof platen een goede bescherming. Een ander belangrijk voordeel is het lichte gewicht van deze Polycarbonaat kanaal platen. Door dit lichte gewicht is er een lichtere constructie nodig wat uiteindelijk kostenbesparend is. Ook goed voor uw portemonnee en voor het milieu zijn de isolerende en energiebesparende eigenschappen van Lexan Thermoclear. De ontwerpmogelijkheden worden, ten opzichte van glas, vergroot doordat de kanaalplaten koud te buigen zijn en in een profielsysteem gefixeerd kunnen worden.

 

Het Vario aluminium profielsysteem ten behoeve van een eenvoudige installatie

Om de meerwandige Thermoclear panelen eenvoudig en snel te kunnen installeren is het Vario aluminium profielsysteem beschikbaar, uiteraard inclusief een duidelijke handleiding. Op vinkkunststoffen.nl kunt u een calculatie laten maken voor het complete profielsysteem inclusief de Lexan Thermoclear kanaalplaten.

 

terras

Naarmate je steeds meer tijd thuis doorbrengt, is het o zo belangrijk om er een ruimte voor ontspanning en rust te creëren. De tuin is een sublieme plek om dit te doen. Jouw tuin is immers een plek waar je prima kunt ontsnappen en ontspannen.

Je tuin kan ook een geweldige alternatieve plek zijn om met familie en vrienden te ‘chillen’. De frisse lucht die je er vindt, is een goede gezondheidstonicum. En het helpt ook om een fantastische sfeer voor je samenzijn te creëren.

Relaxen tijdens de koelere dagen

Het relaxen in je tuin tijdens de koelere dagen lijkt misschien een beetje een no-go, maar daar is toch een simpele oplossing voor. Want zolang je het warm genoeg hebt en het niet regent, kun je er toch uitstekend blijven genieten.

Een tuinmeubelset bij een vuurplaats of terrasheater plaatsen is een ideale manier om warm te blijven. Het gebruik van een parasol zal de kou ook tegenhouden. Maak desnoods wat warme drankjes en stoofschotels klaar en serveer deze buiten. Of nog beter, steek de BBQ of outdoor pizza-oven als extra warmtebron aan.

Schaduw tegen het felle zonlicht

Terrasoverkappingen zijn niet alleen geweldig voor in de zomer om je wat fijne schaduw tegen het felle zonlicht te schenken. Maar in die warme maanden kan een overdekt terras de ruimte zelfs tot 10 graden koeler maken. Iets dat voor iedereen flink wat comfort kan bieden. Plus een extra pluspunt is dat een terrasoverkappingen jouw tuinmeubilair ook beter beschermt.

Beschutting tegen de regen

Een terrasoverkapping komt bovendien behoorlijk van pas als je in de koudere maanden graag van je tuin wilt genieten. Je kunt er zelfs tijdens een regenachtige dag onder genieten.

Met een terrasoverkapping kun je, ongeacht het weer, ook prima barbecues en feestjes houden. Want de juiste terrasoverkapping is een perfecte manier om ervoor te zorgen dat onvoorziene weersomstandigheden jouw feestje nooit in het water zal laten vallen.

En wie nog graag wat meer beschutting wil, kan het overdekte terras ook met wandpanelen of glazen schuifdeuren uitbreiden. Zo wordt het terras een echte tuinkamer.

Vergeet de verlichting niet

Fleur je tuin natuurlijk ook met leuke verlichting op. Een set van lichtslingers zorgt ervoor dat je tuin er feestelijk uitziet zonder dat de verlichting fel is. Ook lampen op zonne-energie zijn een goede keuze omdat je die niet elke keer hoeft aan te sluiten als je ze wilt gebruiken. Een tuinlantaarn is een andere stijlvolle lichtbron.

Altijd lekker in je tuin verblijven

Uiteindelijk is het zo dat zolang je maar over de juiste hulpmiddelen beschikt om iedereen gezellig en warm in jouw buitenruimte te houden. Je altijd lekker buiten in je tuin kunt verblijven.

Al deze bovenstaande tips helpen je zonder meer het meeste uit je tuin tijdens de koudere maanden te halen. Een periode wanneer de tuin anders vaak vergeten wordt, ondanks dat je tuin het hele jaar door bij jou is!

Heb je net een nieuw huis en heb je jouw woonkamer helemaal ingericht en mis er iets? Dan kan het zo zijn dat je nog niks hebt voor de ramen en dat het zonlicht hier makkelijk doorheen kan komen. Dit kan echt de sfeer binnen in je huis verpesten dus is het van belang dat je hier iets aan kan doen. Met een gordijn kan je dit al vaak oplossen en kan je ervoor zorgen dat er minder licht in je woonkamer kan komen. Daarnaast is het ook van een groot belang voor je privacy en kan je met een gordijnen voorkomen dat andere mensen bij jou naar binnen kunnen kijken. Dit geeft je ook een gevoel van veiligheid en dit is belangrijk in je eigen huis. Je hebt veel verschillende gordijnen waar je uit kan kiezen en je kan ook kiezen uit verschillende materialen. Zo kan je een dikke stof kiezen waardoor zonlicht niet doorheen kan komen, maar kan je ook een transparante gordijn kiezen waardoor dit juist wel kan. Zo kan je helemaal zelf bepalen wat je wilt hebben en kan je op deze manier ook je hele woonkamer afmaken.

Een houten jaloezie voor een kleiner raam

Voor grote ramen gebruik je meestal gordijnen, dit komt doordat deze vaak een groot oppervlak heeft. Voor kleinere ramen moet je kijken naar andere vormen van raambekleding. Zo kan je al snel uitkomen op een jaloezie en kan je ook kijken wat dit nu eigenlijk is. Een jaloezie kan je ophangen in je raam en deze kan zorgen voor minder lichtinval in je woning. Deze jaloezie kan je verticaal open maken en kan je ook dichtklappen. Zo kan je zelf bepalen wanneer jij privacy wilt en wanneer jij meer licht in je woning wilt hebben. Deze kan je in verschillende soorten en materialen kopen. Tegenwoordig kiezen veel meer mensen voor de houten versie hiervan. Dit komt doordat deze er heel natuurlijk uitziet en een rustgevende sfeer kan afgeven aan je woning. De houten jaloezie kan je ook in andere kleuren kopen en kan je kiezen voor een zwarte kleur als je een moderne inrichting hebt

Kijken naar de maten

Als je raambekleding wilt kopen moet je wel eerst goed kijken naar de maten. Zo moet je goed van tevoren alles opmeten zodat je weet welke maat je nodig hebt. Als je deze maten niet online kan bestellen moet je jouw producten op maat laten maken. Je moet dan wel exacte maten doorgeven zodat alles op maat kan worden gemaakt. Zo weet je zeker dat alles past en kom je niet achteraf te zitten met een probleem. Vaak heb je ook garantie mocht je een meetfout hebben gemaakt en krijg je dit vergoedt.