badkamer

De koudere dagen komen er weer aan, dus besteden we iets meer tijd in de badkamer om te ontspannen en goed warm te worden. Nog lekkerder is het dan als je een badkamer hebt waar je ook echt tot rust kunt komen. Een plek waar je je even terug kan trekken. Hoe maak je een badkamer helemaal zen?

Een spa maar dan anders

Een eerste stap is door te kijken naar wat nou eigenlijk de elementen van zen zijn. Als je weleens in een spa bent geweest, kun je zo wat dingen opnoemen. Rustige ruimtes, warmte, geuren en misschien we wierook. Als je deze elementen nu eens naar je eigen badkamer verplaatst, ben je al een heel end!

Maak het niet te gek, want een spa kan behoorlijk uitpakken met tegeltjes. Je hoeft niet direct je hele badkamer leeg te trekken. Het gaat om het toevoegen van wat elementen. Bedenk wat goed in jouw badkamer zal passen en pas dit dan ook toe.

Fijne handdoeken

Een belangrijk onderdeel van lekker ontspannen, is het hebben van goede en fijne handdoeken. Deze dragen écht bij aan dat gevoel, mits je goede handdoeken of hamamdoeken in huis hebt. Het is voor de zomer lekker om hamamdoeken te gebruiken. Deze zijn lichter qua materiaal. Voor de winter zijn de heerlijke handdoeken van hotelkwaliteit het allerlekkerst.

Je lichaam verwennen

Koop wat lekkere zeepjes en bodylotion om te ontspannen. Kies voor een geur die je lekker vindt en gebruik deze als je zo’n verwenmoment neemt. En als het toevallig mooie flesjes zijn, dan is het ook leuk om deze uit te stallen in de badkamer. Dat kan ook al een zen gevoel geven! Kies niet voor het spul van de drogist om de hoek, maar ga voor kwaliteit. Er zijn tal van prachtige verzorgingsmiddelen op de markt, die ook nog eens beter voor de natuur zijn!

Geuren en kleuren

Om je badkamer helemaal af te maken, kun je kiezen voor accessoires. Dan kun je denken aan een mooie plant, een geurkaarsje of wierook. Als je hier de ruimte voor hebt tenminste! Prop het er niet in, het is juist de bedoeling dat het een rustige ruimte wordt ter ontspanning.