Veel mensen kennen niet het verschil tussen kroonolie en motorolie. Zelf weet ik dat eigenlijk ook niet precies, maar het is in ieder geval beide verkrijgbaar bij de Olievoordeelshop. Bij de Olievoordeelshop koop je namelijk voordelig kroonolie voor de laagste prijs en als beste passend bij jouw type auto. Daarvoor hoef je alleen je kenteken in te typen, en de website zoekt op welke auto je hebt, hoeveel deze verbruikt, et cetera.

Wat is het?

Toch lijkt kroonolie vooral een bepaald type motorolie te zijn. Als je kroonolie namelijk opzoekt op andere websites dan bij de website van de Olievoordeelshop, dan zie je alleen maar website die gaan over motorolie. Op Olievoordeelshop zie je tenminste wat kroonolie echt is. En dan zie je ook dat het helemaal geen vloeibaar middel in een enorme emmer is, maar juist een kleine tube. Dat doet vermoeden dat je er ook niet heel veel van hoeft te gebruiken, anders zou het wel een grotere verpakking hebben.

Smeermiddel

Kroonolie wordt dan ook omschreven als een smeermiddel en afdichtpasta. Je kan het vooral gebruiken op rubberdelen. Het bestaat uit een vloeistof met siliconen en een hoog moleculair gewicht. Zo heeft het de perfecte eigenschappen om te plakken en is het lekker zacht in consistentie. Het gehalte aan giftigheid is bovendien niet hoog, waardoor het prima te gebruiken is bij zaken die in aanraking komen met kranen voor bijvoorbeeld drinkwater. Het is dus helemaal veilig.

Kleppen en kranen

Waar je kroonolie ook voor kan gebruiken naast plaksel voor rubberdelen, is bijvoorbeeld voor het smeren en afdichten van kleppen en kranen, zowel thuis als binnen de industrie. Ook is het goed als montagepasta bij toilet, douche of andere onderdelen van de sanitaire voorzieningen. Dat is heel handig, want probeer dat maar eens met iets anders te doen: plakband of secondelijm werkt niet, dat kan ik je in ieder geval wel vertellen