Je hebt nu eindelijk die houtboor waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Deze kun je meteen gebruiken voor die ene klus die je al voor een langere tijd in je hoofd heb. Maar als je hem eenmaal hebt gebruikt, waar laat je hem dan? Welke plek is het beste om een houtboor op te bergen en weet je überhaupt veel van het apparaat af? Raak niet in paniek, want in deze blog gaan we je een beetje hierin helpen. Je leest hier alles over het veilig opbergen van je boor en de onderhoud ervan.

Zorg ervoor dat het product veilig opgeborgen ligt en in een niet vochtige ruimte

Meestal als je een houtboor koopt, krijg je ook een geschikte koffer erbij om hem goed in op te bergen. Maar soms kan het zo zijn dat je geen extra koffer bij je aankoop krijg en dan moet je zelf iets bedenken. Wij geven je als tip mee om je boor niet op een vochtige plek te laten. Als je dit doet, kan de boot snel gaan roesten van binnen en zal zijn levensduur hard naar beneden gaan. Dan zou je al binnen een aantal jaar een nieuwe boor moeten aanschaffen en dat is zonde. Daarbij kun je altijd nog even bij de bouwmarkt voor een aantal tientje een koffer aanschaffen.

Onderhoud je houtboor regelmatig

Het is belangrijk dat je het apparaat regelmatig onderhoud. Dit kan met bepaalde spray’s die speciaal gemaakt zijn voor de boor zodat hij nog soepel kan draaien. Daarbij is het ook belangrijk te kijken naar de verschillende schroeven die erbij zitten. Die hebben ook aandacht nodig. Als je de boor even een tijdje niet meer hebt gebruikt en je hebt hem nodig voor een opdracht, dan is het verstandig de boor eerst een paar keer normaal te laten draaien. Zo wordt hij warm.

Een houtboor is altijd een goede investering. Als je deze goed verzorgt en gebruikt, dan kan deze erg lang mee gaan. Je zult er dan veel plezier van hebben voor een lange periode aan klussen.