Het spreekt voor zich dat er in elke woning wel minstens één spiegel moet zijn terug te vinden. Uiteraard kennen we vooral de badkamer als ruimte waarin er gebruik wordt gemaakt van spiegels. Toch is het zo dat je deze ook kan aantreffen op verschillende andere plaatsen in de woning. Wat namelijk bijvoorbeeld te denken van de inkomsthal van het huis en de slaapkamer? In al deze  verschillende ruimtes kan de beschikking hebben over een spiegel zeker en vast een belangrijke meerwaarde betekenen. Wil jij ook graag in deze ruimte(s) gebruikmaken van een spiegel?  Dan zetten we graag op deze pagina even voor je op een rijtje over welke eisen je moet nadenken.

Wat is het doel van de spiegel die je wenst aan te schaffen?

De belangrijkste eis waarover je zal beschikken is uiteraard gerelateerd aan het doel waarvoor de spiegel zal worden gebruikt. Ga je ze in de badkamer plaatsen? Dan moet je, je bijvoorbeeld de vraag stellen of je eerder gebruik wenst te maken van een los exemplaar of je bijvoorbeeld eerder wenst te kiezen voor een spiegel die is ingebouwd in bijvoorbeeld een badkamerkastje. Beide opties kunnen interessant zijn. Het is jouw specifieke voorkeur die op dit vlak bepalend zal zijn.

Het spreekt voor zich dat je ook niet alleen maar voor in de badkamer op zoek kan zijn naar een spiegel. Wat namelijk ook te denken van bijvoorbeeld de inkomhal? Heel wat mensen vinden het fijn wanneer ze ook hier even naar zichzelf kunnen kijken om te kijken of de kleding voor het naar buiten gaan bijvoorbeeld wel goed zit. Ook in andere ruimtes van de woning zoals in bijvoorbeeld de slaapkamer kan de beschikking hebben over een groot exemplaar interessant zijn. Dit bijvoorbeeld wanneer je partner nog even snel wil controleren of de uitgekozen outfit wel echt mooi is.

Welke bijzondere soorten spiegels bestaan er precies?

De ene spiegel is tegenwoordig zeker en vast de andere niet. Door de jaren heen zijn er dan ook een behoorlijk aantal nieuwe technologieën op de markt geïntroduceerd die meer mogelijkheden met zich meebrengen. Dit uit zich onder meer in de aanwezigheid op de markt van spiegels zoals:

  1. Een spiegel met infraroodverwarming;
  2. Verwarmde spiegels waardoor condensvorming wordt voorkomen;
  3. Badkamerspiegels die beschikken over verlichting;

Voordat je overgaat tot het bestellen van een bepaalde spiegel is het dus altijd interessant om even voor jezelf uit te maken wat de eigenschappen daarvan nu precies moeten zijn. Is de aanwezigheid van verlichting bijvoorbeeld een vereiste of niet? En wat bovendien te denken van verwarming? In eerste instantie zorgt aanwezige verwarming er voornamelijk voor dat er geen sprake kan zijn van condensvorming.

Daarnaast zijn er nu ook spiegels te koop met infraroodverwarming. Deze voorkomen niet alleen de vorming van condens, daarnaast geven ze ook nog eens een aangename stralingswarmte af. Hoe dan ook, ben je van plan om een nieuwe spiegel te kopen? Dan maakt alle bovenstaande informatie duidelijk dat er best een aantal zaken zijn waar je graag de nodige aandacht aan zal willen geven. 

Kijk voor een groot assortiment lijsten en spiegels op Verno.com.