Een achterdeur is een handige en praktische extra deur in de woning. Als je de voordeur bijvoorbeeld niet meer open kunt krijgen zijn er nog altijd de handige achterdeuren. Voordeel is ook dat je voor en achter de woning er uit kunt. Achterdeuren kunnen zowel direct in de woning zitten als in de bijkeuken. Achterdeuren zijn in diverse stijlen, soorten en maten verkrijgbaar. De achterdeur kenmerkt zowel de binnen als buitenkant van de woning. Wat we veel zien zijn massieve deuren vaak in een kleurtje geverfd zoals fel groen, blauw of rood. Maar een pastel kleur of gewoon hout die een match vormt met de rest van de woning is ook prachtig.

Soorten achterdeuren

Er zijn achterdeuren met glas verkrijgbaar. Het mooie is dat er licht in de woning naar binnen komt. De ramen in een achterdeur zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Vaak is er een combinatie van twee ruiten. Een grote ruit gecombineerd met een kleinere ruit in de achterdeur. Indien je niet te veel bekijk wilt hebben is alleen een kleine ruit ook een prima keuze. Ook deuren met versieringen zoals statement zijn in de mode. Denk aan latten, reliëf en groeven. Zo zijn er speelse achterdeuren bij een klassiek en landelijk interieur eventueel met meerdere ruitjes, zoals glas in lood. Glas in lood geeft een mooie lichtinval in de woning. Maar ook strakke moderne minimalistische achterdeuren. Elk deur kan zo zijn karakteristieke kenmerken hebben.
Een deur kun je zelf persoonlijk maken zoals een naambordje of een naambordje of huisnummer in de deur laten graveren. Een achterdeur kan op maat worden gemaakt en zelf worden samengesteld. Het is goed om hierbij het deurgat nauwkeurig op te meten, zodat de achterdeur past en mooi valt.

Lange levensduur en duurzaamheid

Duurzame deuren worden steeds gewilder. Het gaat om hout wat is voorzien van een lange levensduur en een milieuvriendelijk verwerkingsproces van het hout dat voor de deur wordt gebruikt. Europees naaldhout heeft een veel hogere duurzaamheid zonder al te veel Co2 productie tijdens het verwerkingsproces. Dit in tegenstelling tot tropisch hardhout waar ook veel deuren van gemaakt worden. Deze houtsoort is een stuk minder duurzaam. Een duurzame deur staat voor ecologisch bezig zijn. Voordeel is dat bij Europees naaldhout de vernietiging van tropische wouden sterk wordt verminderd. Het Europese naaldhout is zachter maar ook zeer stevig voor achterdeuren waarbij het alle weersomstandigheden aankan.