heftruck

Ga je binnenkort beginnen aan een bouwproject en twijfel je erover of een heftruck een nuttige toevoeging hiervoor zou zijn? Nog even snel een deadline halen of heeft het bouwproject al vertraging opgelopen? Met een heftruck kun je in minder tijd meer doen. We noemen hier 4 voordelen van het aanschaffen of huren van heftruck.

Een heftruck huren in plaats van kopen

Zoals hierboven al direct staat, is het niet per se nodig om een nieuwe of een tweedehands heftruck te kopen. Als je enkel en alleen voor één project een nieuwe of tweedehands heftruck nodig hebt, is het helemaal niet zo interessant om een heftruck te kopen. Het huren van een heftruck is dan nog een stuk interessanter. Zo profiteer je wel van de voordelen van een heftruck, maar betaal je slechts een miniem bedrag.

Verhogen van productiviteit medewerkers

Wellicht zit je met een last minute deadline voor een project en alle materialen moeten nog van het terrein worden gehaald of er moeten juist materialen naartoe worden gehaald dan is een heftruck erg handig. Met een tweedehands stapelaar kun je bijvoorbeeld binnen juist weer heel handig bewegen. Moeten er pallets in de stellingen worden gezet dan kun je heel goed deze heftruck daarvoor gebruiken. 

Minder kans op ongelukken en schade

Naast dat het qua werk een stuk sneller gaat is het ook nog eens veiliger. De kans is minder groot op ongelukken en fysieke ongemakken. Als medewerkers zware materialen moeten tillen kan dat eerder leiden tot schade aan de materialen maar vooral ook schade aan het personeel. Beide wil je voorkomen, omdat het allebei geld gaat kosten. Zware dozen of zware pallets tillen wordt niemand gelukkig van. Met een heftruck maak je dit werk niet alleen makkelijker maar dus ook nog een stuk leuker.

Alles sneller gedaan krijgen en afronden

Eigenlijk een aanvulling op het punt: het verhogen van de productiviteit van je bouwproject en medewerkers. Als mensen en materiaal productiever is, zorgt dat er automatisch voor dat alles sneller wordt gedaan. Als je dan bijvoorbeeld nog een elektrische heftruck tot je beschikking hebt, kan alles op een nóg veiligere en efficiëntere manier worden gedaan. Als je die deadline dan nog moet halen, kun je met de heftruck “even” alles snel fiksen en direct op de juiste plek neerzetten. Met de heftruck kun je dus nog wat extra vaart zetten achter het volledig uitladen en inladen van alle materialen.