steiger

Bedrijven die regelmatig opdrachten uitvoeren aan de binnenkant van een woning, hebben een kamersteiger nodig. Dit is nodig om het plafond of de bovenkant van de muren te kunnen bereiken. Zonder een kamersteiger wordt het moeilijk of onmogelijk om bepaalde opdrachten uit te voeren. Mocht jouw bedrijf nog geen kamersteiger hebben en er een willen aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. 

Een kamersteiger is niet goedkoop

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat een Altrex kamersteiger niet bepaald goedkoop is. Een enkele steiger kan al vaak enkele duizenden euro’s kosten en voor veel startende ondernemers is dat natuurlijk veel geld. Wat veel startende ondernemers doen, is het aanschaffen van een tweedehands steiger. Dat is een prima oplossing, want de steigers zijn vaak alsnog van uitstekende kwaliteit en stukken goedkoper dan een nieuwe. Er kan wel duizenden euro’s verschil in zitten en dat is erg veel geld. 

Je moet een kamersteiger leren opbouwen

Wanneer je een kamersteiger hebt gekocht, is het belangrijk om de steiger niet de eerste keer direct te gebruiken. Dat heeft ermee te maken dat je een steiger altijd moet leren opbouwen, vooral omdat je niet elke keer de beschrijving kan meenemen naar de klant. Daarnaast is het belangrijk dat een steiger altijd goed wordt opgebouwd, want je wilt niet dat de steiger instort of omvalt. Je kunt zelf wel voorstellen dat dat levensgevaarlijk kan zijn. Mocht je moeite hebben met het opbouwen van de kamersteiger, dan kan je altijd wat handige filmpjes op het internet zoeken. Vaak hebben de fabrikanten van deze steigers filmpjes beschikbaar gesteld op hun website. 

Het is verstandig om reserveonderdelen aan te schaffen

Waar veel starters de fout ingaan bij het aanschaffen van een steiger, is dat zij vaak vergeten om extra onderdelen aan te schaffen. Dat is erg jammer, want er zal zeker een opdracht op je pad komen waarbij je een extra verdieping nodig hebt. Ook kan het voorkomen dat een onderdeel beschadigd raakt of kwijt geraakt wordt. Als je reserve onderdelen hebt kom je nooit zonder lege handen te staan en kan je een opdracht gewoon uitvoeren. Deze onderdelen kun je gewoon aanschaffen bij een winkel of webwinkel waar je ook rolsteigers kan aanschaffen.