Een complete boerderij verbouwen van binnen- en buiten is een hele klus. Het kost heel veel tijd en werk en daarnaast brengt het natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Toch bestaan er genoeg mensen die ervan dromen om hun eigen verbouwde boerderij te zien staan in een landelijke omgeving.

Met welke problemen moet je rekening houden?

Bij de bank zijn ze niet echt happig op het verbouwen van een boerderij. Een oude boerderij uit de jaren ’80 word helemaal niet gewaardeerd, toen hadden de woorden ‘isolatie en ‘energielabel’ nog geen enkele betekenis. Tegenwoordig hebben mensen het geluk dat een boerderij een woon- en geen agrarische bestemming heeft, anders zouden de boerderijen met de knoflookstengels van de kust worden verdreven. Maar zelfs nu is het geen feest.

Als de kranten te geloven zijn, willen banken steeds minder hypotheekleningen aangaan en zijn ze bezig met het opbouwen van een specifieke, risicovrije hypotheekportefeuille. Het komt er gewoon op neer dat banken geen oude boerderij willen financieren, vanwege hun status en dan past een oude boerderij niet in het plaatje. Het is vooral belangrijk om bij dit onderwerp niet te luisteren naar je hypotheekadviseur, want deze beste man of vrouw zegt dat het goed gaat komen met die hypotheek en dat het bouwdepot absoluut geen probleem gaat worden. De persoon die erover gaat is de hypotheekacceptant bij de bank. De hypotheekadviseur is de enige die toegang heeft tot de hypotheekacceptant, daarom is het van groot belang om je adviseur goed te beluisteren met de juiste verdenkingen.

Welke bagage moet je verzamelen om een bank te kunnen overtuigen?

Het is bij elke verbouwing belangrijk om het volgende bij de hand te hebben om uw kansen op een hypotheek te maximaliseren. Onderstaande benodigdheden zijn dan extra belangrijk bij het verbouwen van een boerderij om de bank te overtuigen:

  • Bouwtechnische keuring.
  • Offertes van aannemers.
  • Intentieverklaringen van geldschieters/eigen geld.
  • Begrotingsformulier hypotheekadvies van het NIBUD.
  • Alle verplichte documenten en meer!

Zorg ervoor dat alle verplichte documenten in perfecte staat zijn. Alles keurig gescand, alles getekend met een blauwe pen, alle uitdraaien van bankrekeningen nauwkeurig aangegeven met je naam en rekeningnummer, enz. Voor contracten van bepaalde duur bezorg je niet alleen de werkgeversverklaring, maar ook het contract. Er zijn zoveel plekken om een ​​hypotheek af te sluiten dat het gewoon heel handig is om alles bij de hand te hebben. Op deze manier zorg je voor een soepel verloop tussen de samenwerking.

Vergelijk verschillende onafhankelijke hypotheekadviseurs

Ben jij gericht op de beste hypotheekdeal met het laagste rentepercentage? Dan is het van groot belang om geen oude boerderij te kopen. De rente is volledig ondergeschikt aan het al dan niet krijgen van een lening.

Kies een aannemer

Ben je voor het verbouwen, renoveren of restaureren van je boerderij opzoek naar een bedrijf? Er bestaan genoeg bedrijven die volledig zijn gespecialiseerd in de restauratie, renovatie en de verbouw van (oude) boerderijen. Ontvang vrijblijvend een offerte aan en reken op een heldere eindprijs voor de verbouwing van je boerderij.