verwarming

Wil je op de gasrekening besparen en het toch behaaglijk warm in huis hebben? Kies dan voor infrarood verwarming. Denk je dat je dan juist een hele hoge rekening voor het verbruik van elektriciteit krijgt? Mis. Door nieuwe technologie is het mogelijk om precies af te stemmen wat het benodigde aantal infrarood panelen per vertrek moet zijn. Met de keuze van een bijpassende thermostaat is dit goed te regelen. Zo bespaar je juist op energie verbruik. Dit doe je door alleen die vertrekken te verwarmen waar je gebruik van maakt. Maar ook door precies de juiste hoeveelheid warmte te berekenen die je per vertrek wilt hebben. Zo bespaar je dus!

Voordelen van infrarood verwarming

Bij infrarood verwarming hoort natuurlijk een elektrische boiler. Dit biedt allerlei bijkomende voordelen. Ten eerste ben je verlost van het mogelijke risico op koolmonoxide vergiftiging. Bovendien is een elektrische boiler minder gevoelig voor storingen dan de traditionele Cv-ketel. Nog een voordeel is de snellere verwarming van warm tot heet tap- en douchewater. Een elektrische boiler is bovendien simpel te plaatsen op de oude plek van de Cv-ketel met aansluiting op bestaande leidingen. Als laatste meevaller is er ook nog eens geen onderhoud nodig en kunnen elektrische boilers 15 tot 20 jaar mee. Wel zo veilig en duurzaam! 

Behaaglijk warm met infrarood

Eigenlijk is infrarood verwarming de moderne versie van de open haard. Maar dan zonder vieze luchtjes en geïrriteerde slijmvliezen. Waarom? Je verwarmt alleen de ruimte waar je gebruik van maakt. Met infrarood panelen kun je het ook echt behaaglijk krijgen door de warmte straling die er van af komt. Deze straling heeft niets van doen met UV, röntgen of andere risico volle stralingstypes. Infrarood verwarming in huis is niets anders dan de behaaglijke warmte die je kent van buitenverwarming op het terras. Ook voor je eigen terras kun je overigens al heel voordelig een terrasheater vinden, met een vermogen vanaf 1300 Watt.