Zonnepanelen

Steeds meer Nederlanders maken vanwege verschillende redenen de overstap naar zonnepanelen. Het is namelijk een manier om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld waarin er sprake is van minder vervuiling. Daarnaast geldt dat je hiermee geld kunt besparen en zelfs winst kunt maken. Door de zonnepanelen gaat de energierekening omlaag en door middel van salderen kun je zelfs winst behalen over de energie die je overhoudt en vervolgens levert aan een energienet. Het bedrag dat je bij de aankoop moet betalen ligt hoog, maar je kunt gebruik maken van zonnepanelen subsidie en hiermee de kosten laag houden. Dit is tevens een optie als je zonnepanelen wenst te plaatsen op een serredak. 

De totale kosten

Naast de kosten voor zonnepanelen moet je tevens de kosten voor een serre meerekenen, waardoor je algauw op een bedrag kan uitkomen van rond de 5000 euro. Je kunt je bij de aankoop laten adviseren door zonnepanelen experts, zodat het maken van een foute keuze wordt voorkomen. Vervolgens lopen de kosten hoger op als je kiest voor het aanschaffen van meerdere exemplaren van zonnepanelen. Het voordeel hiervan is wel dat je een hoger rendement zult behalen en dus op korte termijn het ingelegde bedrag kunt terugverdienen door middel van de energie die je opwekt. 

Voordelen van een serre met zonnepanelen

Een serre met zonnepanelen kan een ingewikkelde constructie lijken waarbij geldt dat je een bedrag moet inleggen van duizenden euro’s. Hierbij geldt dat je een subsidieregeling kunt toepassen waardoor het bedrag lager uitvalt. Daarnaast heb je het voordeel van een aantal fiscale regelingen, waardoor je op het moment van belastingaangifte geld terug kunt krijgen. Een ander voordeel van een serre met zonnepanelen is uitbreiding van de leefruimte. Het aantal vierkante meters aan woonoppervlak zal significant toenemen na jouw investering. 

De functie van de zonnepanelen

De zonnepanelen hebben in de serre een hele belangrijke functie, naast het opwekken van energie. In een serre kan het algauw heel erg warm worden en de functie van de zonnepanelen is om te voorkomen dat het een broeikas wordt. De zonnepanelen reflecteren het licht waardoor er geen overdaad aan licht in jouw woning komt. Je hebt hierbij zelf de keuze voor een bepaalde kleur die het dak kan hebben. Door de kleuren die je toepast heb je namelijk tevens invloed op de lichtinval.