Wil jij je hypotheek oversluiten? Zorg dan er dan voor dat je een goed portie kennis in huis haalt zodat je de juiste beslissingen maakt. Het oversluiten van je hypotheek kan slim zijn in tijden van lage rente. Op moment van schrijven is de rente al aan het stijgen. Hierdoor wordt de tijd dat je kunt denken aan oversluiten om deze reden dus steeds korter.

In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom je je hypotheek zou willen oversluiten.

Lagere rente op je lening

In tijden van lage rente (zoals nu het geval is) kan het slim zijn om over te sluiten. Waarschijnlijk komt het niet snel meer voor dat de rente zo laag ligt als nu. Zoals hierboven omschreven is de rente weliswaar aan het stijgen maar ondanks dat is het een heel groot verschil met wat het geweest was 10/20 jaar geleden.

Er zijn echter wel uitzonderingen op de regel. Want op het moment dat je een spaarhypotheek hebt kan oversluiten leiden tot hoge premies. Voor het oversluiten kun je ervoor kiezen om een oversluit calculator in te vullen om te kijken of oversluiten voor jou voordelig kan zijn. 

Betere voorwaarde

Als je een hypotheek hebt afgesloten met tegenvallende voorwaarden kan je ervoor kiezen om over te sluiten op een hypotheek die betere voorwaarden heeft. Houdt hierbij wel rekening met de kleine lettertjes. Pas op voor addertjes onder het gras. 

Einde aflossingsvrije hypotheek

Een andere reden voor het oversluiten van je hypotheek kan zijn dat de einddatum van de aflossingsvrije hypotheek in zicht is. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het namelijk verplicht om op het einde van je hypotheek looptijd af te lossen. Hierom kan het aantrekkelijk zijn om deze dus op tijd over te sluiten. Je kunt er namelijk voor kiezen om vervolgens over te sluiten op een aflossingsvrije hypotheek zonder einddatum.

Gelijkwaardige maandlasten en geen verrassingen

Wil jij meer zekerheid in je maandlasten? Dan kun je het best overstappen op een hypotheek met een langere rentevaste periode. Je kunt nu bijvoorbeeld een hypotheek hebben met een rente van 3%, maar als de periode waarin de 3% rente geld nog maar kort is dan kun je ervoor kiezen om nu bijvoorbeeld voor 6% over te sluiten voor een langere periode. 

Als je meer wil weten over het oversluiten van jouw hypotheek zorg dan dat je in gesprek gaat met een specialist. Wil jij eens een vrijblijvend gesprek met de medewerkers van Frits? Meld je dan aan via deze link: https://www.ikbenfrits.nl/maak-direct-een-afspraak/