bouw

Misschien heb je de term zandstraalcabine of straalcabine weleens voorbij horen komen, alleen waarvoor worden die nou precies ingezet? Een zandstraalcabine is op veel plekken inzetbaar en is ideaal om onderdelen vrij te maken van oude verf, roest of vuil. Je kan een straalcabine ook inzetten om bijvoorbeeld de velgen van je auto te stralen en er weer uit te laten zien als nieuw. Er zijn verschillende soorten straalgrit waar je uit kan kiezen voor je straalcabine zoals korund of glasparel. Een zandstraalcabine kan je in verschillende maten kopen zoals een tafelmodel dat zeer geschikt is voor kleine onderdelen of een grote straalcabine voor grote onderdelen van je auto of objecten. Een tafelmodel straalcabine plaats je gemakkelijk op je werkbank of tafel, voor een groter model zal je meer ruimte beschikbaar moeten maken. Zandstraalcabines vind je vaak terug binnen de werkplaatsen van garages voor voertuigen. Onderdelen van de motor, velgen en andere auto onderdelen worden er gemakkelijk mee ontdaan van vuil. Ook kan je een straalcabine gemakkelijk gebruiken binnen andere werkplaatsen.

 

Wat is een zandstraalcabine

Een straalcabine is een machine waarmee een straalmiddel onder een hoge druk tegen een voorwerp wordt gestraald. Iedereen kan gemakkelijk een zandstraalcabine bedienen en ze hebben over het algemeen een lange levensduur. Het grote voordeel van een zandstraalcabine is dat het zand of straalmiddel binnen een afgesloten omgeving wordt gebruikt. Hierdoor heb je geen last van stofwolken en kan het straalmiddel niet iedere kant opspatten. Ook kan je van dichtbij zien hoe je werkstuk eruitziet en gemakkelijk bij stralen waar dat nodig is. Dit is niet mogelijk binnen een open ruimte. Een straalcabine is ideaal als je het zat bent om uren intensief te schuren aan je voorwerpen. Je bespaart er veel tijd door en je kan het uitgekozen voorwerp voldoen van verf, bramen, glad of ruw opschuren. Oftewel je hebt keuze zat met een zandstraalcabine. Op het moment dat je niet zeker weet welk model je nodig hebt dan kan je altijd advies aanvragen bij het bedrijf waar je de straalcabine wilt aanschaffen. Let erop dat je niet een te klein model aanschaft.

 

Wat heb je nog meer nodig bij het gebruik van een straalcabine

Naast de zandstraalcabine heb je ook een compressor nodig om zo de juiste werkdruk te bereiken waarmee je tot het juiste en gewenste resultaat komt. Als je geen compressor hebt dan zal je straalcabine niet genoeg druk hebben om het straalzand te kunnen stralen. Daarnaast heb je nog een straalpistool met een nozzle nodig, maar deze is meestal bij de cabine inbegrepen.